Argentinië, Uruguay, Paraguay en Chili bieden op WK 2030

Argentinië, Uruguay, Paraguay en Chili hebben een officieel bid ingediend voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2030.

Argentinië, Uruguay, Paraguay en Chili dienen officieel bid in voor WK 2030

De vier landen hadden eerder al aangegeven dat ze gezamenlijk interesse hadden in het voetbalevenement, maar nu hebben ze zich gemeld bij de FIFA.

In 2030 is het 100 jaar geleden dat het eerste WK voetbal gespeeld werd in Uruguay. Men hoopt dat de FIFA dit jubileum wil vieren in het land van oorsprong.

"Wij weten zeker dat de FIFA rekening houdt met dat verleden. Het zou prachtig zijn als de geschiedenis wordt geëerd en dat het evenement na al die tijd in dezelfde regio wordt gehouden", geven de landen in een verklaring aan.

De eerste wedstrijd van het WK 2030 zou in Argentinië moeten worden gespeeld en de laatste in Uruguay. De landen hebben stadions die voldoen aan de FIFA-eisen en groot genoeg zijn.

In de loop van 2024 maakt de Wereldvoetbalbond bekend wie het WK 2030 mag organiseren.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-02-2023 15:07 | Bijgewerkt op: 10-02-2023 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Argentinië, Uruguay, Paraguay en Chili hebben een officieel bid ingediend voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2030.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.