WK 2030 georganiseerd door 6 landen en 3 continenten

In 2030 zal het WK voetbal drie continenten en zes landen verenigen, en daarmee de hele wereld uitnodigen om deel te nemen aan de viering van het prachtige spel. De FIFA-raad heeft unaniem besloten dat de enige kandidatuur de gezamenlijke bieding van Marokko, Portugal en Spanje zal zijn, die het evenement in 2030 zullen hosten en automatisch gekwalificeerd zijn op basis van de bestaande slotverdeling.

Bovendien, rekening houdend met de historische context van de allereerste WK voetbal, heeft de FIFA-raad ook unaniem besloten om een unieke eeuwfeestceremonie te organiseren in de hoofdstad van Uruguay, Montevideo, waar het allereerste Wereld Kampioenschap in 1930 plaatsvond, evenals drie WK-wedstrijden in Uruguay, Argentinië en Paraguay.

"In een verdeelde wereld verenigen FIFA en voetbal," zei FIFA-president Gianni Infantino. "De FIFA-raad, die de hele wereld van het voetbal vertegenwoordigt, heeft unaniem ingestemd met de viering van het eeuwfeest van het WK, waarvan de eerste editie werd gespeeld in Uruguay in 1930, op de meest geschikte manier. Als gevolg daarvan zal een viering plaatsvinden in Zuid-Amerika en zullen drie Zuid-Amerikaanse landen - Uruguay, Argentinië en Paraguay - elk één wedstrijd organiseren van het WK 2030.

De eerste van deze drie wedstrijden zal natuurlijk worden gespeeld in het stadion waar het allemaal begon, in het mythische Estádio Centenário van Montevideo, precies om de eeuwfeesteditie van het voetbaltoernooi te vieren." "De FIFA-raad heeft ook unaniem ingestemd met het enige bod om het WK 2030 te hosten, namelijk de gezamenlijke bieding van Marokko, Portugal en Spanje," voegde de FIFA-president eraan toe. "Twee continenten - Afrika en Europa - verenigd niet alleen in een viering van voetbal, maar ook in het bieden van unieke sociale en culturele samenhang. Wat een geweldige boodschap van vrede, tolerantie en inclusie.

"In 2030 zullen we een unieke wereldwijde aanwezigheid hebben, met drie continenten - Afrika, Europa en Zuid-Amerika - zes landen - Argentinië, Marokko, Paraguay, Portugal, Spanje en Uruguay - die de wereld verwelkomen en verenigen terwijl ze samen het prachtige spel, het eeuwfeest en het WK vieren," besloot de FIFA-president.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 05-10-2023 21:46 | Bijgewerkt op: 05-10-2023 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

In 2030 zal het WK voetbal drie continenten en zes landen verenigen, en daarmee de hele wereld uitnodigen om deel te nemen aan de viering van het spel.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.