Groot Brittannië wil het WK in 2030 naar huis brengen

Groot-Brittannië wil het WK 2030 organiseren en trekt geld uit voor onderzoek naar een officieel bid. Engeland, Schotland, Wales, Ierland en Noord-Ierland hebben interesse in het Wereld Kampioenschap in 2030.

De landen leggen in totaal 3,2 miljoen euro op tafel om de haalbaarheid te onderzoeken. Ook wil men een officiëel bid opstellen richting de UEFA, waarin ze zichzelf als gastland prijzen.

De Britse premier Boris Johnson heeft aangegeven de organisatie te steunen. In aanloop naar het toernooi wil de regering meer investeren in de ontwikkeling van voetbal.

Het WK van 1966 werd eveneens in Engeland gespeeld. Het gastland won deze editie van het voetbaltoernooi. 

Volgens Johnson wil men 'het voetbal in 2030 naar huis brengen'. Groot-Brittannië is volgens hem de thuisbasis van de voetbalsport.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 02-03-2021 20:00 | Bijgewerkt op: 02-03-2021 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Groot-Brittannië wil volgens premier Johnson het WK 2030 organiseren. De regering trekt 3,2 miljoen euro uit voor voorbereidende activiteiten.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.