Oekraïne wil WK 2030 organiseren met Spanje en Portugal

Oekraïne wil het WK voetbal in 2030 organiseren met Spanje en Portugal. Dit maakten de Spaanse en Portugese voetbalbonden bekend op 5 oktober 2022.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft dit aan beide landen verzocht, en goedkeuring gekregen. Ook UEFA-voorzitter Ceferin steunt het bod. 

Momenteel is Oekraïne nog in oorlog met Rusland. Met dit gezamenlijke bod tussen landen die niet aan elkaar grenzen, hoopt men een boodschap van hoop en solidariteit uit te stralen. Het zou een inspiratiebron voor de samenleving moeten zijn.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 05-10-2022 19:12 | Bijgewerkt op: 05-10-2022 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Oekraïne wil het WK voetbal in 2030 organiseren met Spanje en Portugal. Momenteel is Oekraïne nog in oorlog met Rusland.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.