Spanje en Portugal willen gezamenlijk WK 2030 organiseren

Spanje en Portugal willen gezamenlijk het WK 2030 organiseren. Beide voetbalbonden hebben op 8 juni 2019 hun interesse bevestigd tegenover de FIFA.

Spanje en Portugal willen gezamenlijk WK 2030 organiseren

Na verschillende bijeenkomsten in de afgelopen weken, hebben Spanje en Portugal bevestigd dat zij een gezamenlijk bod op de organisatie van het Wereld Kampioenschap in 2030 willen doen. 

De voetbalbonden hebben een gezamenlijk bod grondig geanalyseerd en hebben de volledige steun van hun regeringen.

Beide landen hebben al enige ervaring met het organiseren van een groot voetbaltoernooi. In 1964 heeft Spanje het EK georganiseerd, en in 1982 het WK. Portugal heeft in 2004 het EK georganiseerd.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 08-06-2019 12:00 | Bijgewerkt op: 08-06-2019 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Spanje en Portugal willen gezamenlijk het WK 2030 organiseren. Beide voetbalbonden hebben hun interesse bevestigd tegenover de FIFA.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.